incalzirea prin pardoseala

Incalzirea prin pardoseala este una din solutiile moderne de incalzire a locuintei. Solutia de incalzire prin pardoseala este des intalnita prin tarile nordice precum Danemarca, Norvegia si Suedia.
In zilele de astazi intalnim din ce in ce mai des acest sistem de incalizre intrucat devine mult mai eficient fata de cel clasic si consumul de energie este mult mai redus.

Avantajele sistemului de incalzire prin pardoseala

Analizam pe scurt care sunt avanteajele acestui sistem de incalzire si vom acorda o atentie si dezavantajelor in cazul in care chiar sunt.
– sistemul de de incalzire functioneaza prin pardoseala;
– un alt avantaj il constituie lipsa radiatoarelor din incapere;
– caldura se va distribuii in mod uniform prin incapaere;
– o senzatie placuta odata cu mersul prin incapere;
– caldura radiata se va disipa pe o suprafata mult mai mare fata de radiatoarele clasice.

Nota!
Din practica acestui sistem de incalzire se pare ca, caldura de pastreaza mult mai mult in incapere in comparatie cu sistemul clasic de incalzire.

Dezavantajele incalzirii prin pardoseala

– incalzirea incaperii se face ceva mai lent fata de incalzirea prin radiatoare;
– sistemul va trebuii montat la nivelul intregii incaperi pe spatii cat mai largi;
– daca pardoseala este din beton atunci incalzirea devine greoaie la inceput insa dupa incalzirea betonului totul va fi la superlativ.

Luk Install asigura montaj profesional pentru casa dumneavoastra, acolo unde doriti sa implementati sistemul de incalzire prin pardoseala. Montajul unui astfel de sistem de incalzire va trebuii realizat numai de instalatorii autorizati.
In cazul in care instalatia nu a fost bine realizata eficienta scade semnificativ.

Ce agent termic se foloseste?

Incalzirea prin pardoseala foloseste agent termic (apa) sau poate fi si un sistem electric. In comparatie cu temperatura din sistemele clasice la incalzirea prin pardoseala agentul termic va avea o temperatura de 45’C.

Important!
Pentru eficienta maxima asigurativa ca, obiectele din camera nu obstructioneaza disiparea caldurii in camera. Este recomandat sa folositi dulapuri, paturi sau sifoniere cu picioare mai inalte pentru a permite caldurii sa circule in camera.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.