Instalatia sanitara din interiorul unei cladiri

instalatii sanitare

Instalatia sanitara reprezinta elementul cheie in buna functionare a tuturor elementeleor sanitare. In cadrul acestui articol vom analiza posibilitatea de a avea o instalatie montata in cel mai corect mod pentru o functionare corecta.

Instalatia sanitara sfaturi utile in montare

configurarea traseelor
Acest lucru se face in functie da amplasamentul obiectelor sanitare in incinta incaperii.

Sfaturi utile:

– Lunigimea conductelor trebuie sa fie cat mai mica;
– Directia conductelor va trebui sa fie paralela cu zidurile si sa urmeze drumul cel mai scurt pana la obiectele sanitare.

Nota!
Nu se admint in proiectare, conducte cu trasee oblice fata de pereti sau plafon.

Cum pot fi montate conducetele

Conductele se pot monta aparent (la vedere) sau ingropate sub tencuiala peretilor si in pardoseala.
In constructia unei case este recomandat sa fie lasate santuri pentru conductele ce vor fi ingropate ulterior in tencuiala.

Pe lângă proiectarea şi dimensionarea sistemului de instalaţii sanitare, este foarte importantă alegerea ţevilor potrivite pentru fiecare circuit:
– de apă caldă, apă rece;
– de căldură şi canalizare.
Toate conductele necesare pentru instalatia casei se aleg în funcţie de specificaţiile tehnice ale acestora şi de buget.

Sfaturi utile in realizarea instalatie sanitare

1. Ţevile se aleg, în primul rând, în funcţie de temperatura şi presiunea apei care urmează să fie transportată prin ele.
2. Dimensionarea sistemului sanitar:
– câte persoane urmează să deservească, pe ce suprafaţă se desfăşoară acesta, ce debit de apă rece, caldă şi menajeră urmează să transporte.
3. Sursa apei reci: sistem centralizat sau racordat la un puţ subteran; duritatea şi PH-ul apei.
4. Tipul de centrală folosit şi parametrii acesteia, deoarece temperatura de funcţionare recomandată diferă de la un model de centrală la altul.

In proiectarea instalatiilor sanitare va trebui sa tinem cont de specificatiile unui inginer specializat in proiectarea intregului sistem. Sfatul inginerului care va proiecta sistemul sanitar al locuinţei este deosebit de important şi vine in conformitate cu indicaţiile tehnice ale constructorului.

Alegerea materialelor

O instalatie bine facuta impune un proiect bun, folositea celor mai bune materiale si montajul de specialitate prin care se asigura buna functionarea a intregi instalatii sanitare.
– alegerea tipului de conducte;
– Alegerea celor mai bune baterii, robineti, racorduri;
– Montajul instalatorului autorizat.

Cum te ajutam noi

Firma noastra dispune de tehnicieni autorizati in proiectarea instalatiilor sanitare astfel incat instalatorii nostrii sa iti asigure un montaj corect, GARANTAT al instalatiei sanitare si a tuturor elementelor sanitare ce vor deservi locuinta dumneavoastra.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.